Maak kennis met Martha


Martha Overduin, geboren in 1993, is al zolang ze zich kan herinneren bezig met muziek maken en zingen. Door een basisschooljuffrouw die de klas met gitaar begeleidde tijdens het zingen, raakte ze geïnspireerd. Ze heeft de juf zover gekregen om haar gitaarles te gaan geven. Dat was het begin van haar muzikale carrière. Ook was ze tijdens haar kinder- en tiener jaren altijd en overal aan het zingen. Thuis, in het koor, tijdens zanglessen. Later ging ze het koor waarin ze zong ook begeleiden met haar gitaar.

 

De keuze om Docent Muziek te gaan studeren aan het conservatorium was heel bewust. Niet alleen omdat ze dan fulltime met muziek bezig kan zijn, maar juist ook vanwege het docentschap. Martha merkte al op jonge leeftijd dat zij het onwijs leuk vindt om mensen iets uit te leggen/aan te leren en dat ze daar veel voldoening uit haalt. Gitaardocent en zangdocent zijn is dus dubbelop genieten, omdat ze dan haar grootste passie kan overdragen aan anderen. Mensen coachen in hun muzikale ontwikkeling is wat Martha energie geeft en wat ze het liefste doet.

Voordat ze haar eigen lespraktijk begon, heeft ze eerst zes jaar ervaring opgedaan door te werken bij een muziekschool. Naast privélessen geven, heeft ze een baan op het Stanislascollege in Delft als muziekdocent.

 

Uiteraard maakt Martha zelf ook veel muziek. Het is haar visie dat je geen goede docent kunt zijn als je niet zelf actief bent in je vak. Ze heeft met verschillende grote en kleine bands opgetreden, zowel als leadzangeres, backing-vocalist en gitarist, of een combinatie hiervan. Kijk op de pagina Live muziek voor meer informatie over de formaties waarin Martha momenteel optreedt."Gitaardocent en zangdocent zijn is dus dubbelop genieten, omdat ze dan haar grootste passie kan overdragen aan anderen."