Gitaar leren spelen


Voor het volgen van gitaarlessen zit je bij Martha’s Music goed. Ik heb al veel ervaring met het geven van gitaarlessen aan kinderen, tieners en volwassenen door mijn werk bij een muziekschool. Bovendien heb ik mijn afstudeeronderzoek volledig gericht op het geven van gitaarlessen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een heldere visie op gitaarlessen heb en dat de lessen die ik geef diepgang hebben.

Wat kun je van mij leren?

 • Akoestische gitaar: zowel western als klassieke gitaar.
 • Elektrische gitaar: ook als je wil starten met elektrische gitaar, kan je bij mij terecht.
 • Jouw favoriete nummers spelen: natuurlijk is niet elk nummer meteen haalbaar om te leren, maar met enkele aanpassingen kun je veel liedjes al snel goed laten klinken op de gitaar.
 • Akkoorden: er zijn verschillende soorten akkoorden, natuurlijk de basisakkoorden, maar ook barré-akkoorden, jazz-akkoorden en powerchords.
 • Melodieën spelen: je hoeft niet altijd akkoorden te spelen, in sommige nummers zit een kenmerkende melodie die je op gitaar kunt spelen.
 • Techniek van het spelen: Verschillende technieken zoals slagtechniek, tokkelen, palm-muting, versieringen, plectrumtechniek, snelheid en fingerpicking.
 • Tablatuur en notenlezen: verschillende notaties met elk zijn voor- en nadelen.

Niets zo frustrerend als nergens op internet kunnen vinden hoe je een nummer moet spelen. Niet getreurd: Ik neemt de moeite om gedetailleerd uit te zoeken wat er gespeeld wordt.

Diepgang!

De onderwerpen die links staan, zul je van elke gitaardocent wel kunnen leren. Het doel dat ik voor ogen heb is echter meer dan jou gitaar leren spelen: Ik wil van jou een muzikant maken en zorgen dat jij zelfstandig wordt. Hierdoor blijf je niet van mij afhankelijk voor voor alles dat je wil leren. Hoe ik dat bereik?

 • Begrip van de gitaarhals en muziek in het algemeen: Met behulp van een reeks oefeningen  leer je te begrijpen wat je 'nu eigenlijk aan het doen bent'. 
 • Gehoortraining: Heel bewust je oren leren gebruiken en trainen, zodat je zelf kunt uitzoeken hoe iets gespeeld moet worden.
 • Studeer-techniek: Een beroemde componist (Liszt) zei ooit: "De techniek van het studeren is belangrijker dan het studeren van de techniek". Hier zullen we uitgebreid bij stil staan, omdat dit van grote invloed is op je vooruitgang.
 • Zelf dingen bedenken: De dingen die ik je leer, passen we meteen toe door zelf een soortgelijk muziekstukje te bedenken. Hierdoor maak je de nieuwe stof snel eigen.

Behalve dit, is er de online map waar je toegang tot krijgt, waardoor jouw oefenmomenten ook meer diepgang krijgen. Zie hieronder voor een voorbeeld van een liedje dat in de map staat!

Download
Say you won't let go - James Arthur.pdf
Adobe Acrobat document 20.2 KB

Lees meer over mijn visie op lesgeven op de pagina over privéles.

Bent u  op zoek naar gitaarles voor uw kind? Lees er over op deze pagina.

Ben je enthousiast geworden? Vraag dan een gratis, vrijblijvende proefles aan!


"Een goede docent maakt zichzelf uiteindelijk overbodig"

Akoestische gitaarlessen aan huis in Rotterdam